Cinca

Néha gondolkodom. Tedd te is azt! És ha lehet, kerüljük a személyeskedő kommenteket: unalmasak, feleslegesek, zavaróak.

2013.09.15. 01:20 bonebear

Pislogj, ha mersz!

2050, reggel 6 óra. Megszólal az ébresztés. Mivel a dolgozó ember fontos része a társadalomnak, az ébresztés állami szolgáltatás. És nincs ingyen, tehát külön járulékot szednek be, hogy üzemeltetni tudják. Reggeli. Indulhatunk! A dolgozó ember fontos része a társadalomnak, nem késhet el a munkahelyéről, így a tömegközlekedés kötelező, és természetesen állami. Hát igen, ez sincs ingyen, és mi tagadás, a buszok nagyon rongálják az utakat, tehát az útdíj még mindig létező adófajta. De legalább ülünk rajta, mert annyi a busz és a hely. Persze csak ha pótdjíat fizetük az ülőhelyért. Az iskolabusz is kötelező, de sajnos az útdíjból nem telik rá, így iskola üzemeltetési illetékkel kell támogatni a létezését. Na és mit ér az oktatás kötelező szakkör nélkül? Főleg, ha a túlórázó tanár nem kap érte valami kis pluszt? Szakköri pótlék, igen. Nem kell pislogni, a tudásnak ára van. Még nem meséltem a járdaadóról? Bizony bizony, ha egyszer közterületet használunk... ingyen élünk, mi?

Mi? Hogy ÁFA, meg SZJA, TB járulék, iparűzési, kommunális, innovációs, és semmi sem elég? Te, szeretnél hápogási adót? Rajtunk nem múlik, aztán már szabadon hápoghatsz mindenért, csak fizess. És ha még mindig nem értesz a szóból, majd megadóztatjuk a pislogást is! Akkor már tényleg csak nézhetsz...eladózzuk tőled az életedet is!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cinca.blog.hu/api/trackback/id/tr295372122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása