Cinca

Néha gondolkodom. Tedd te is azt! És ha lehet, kerüljük a személyeskedő kommenteket: unalmasak, feleslegesek, zavaróak.

2009.12.10. 23:16 bonebear

Miért épp a Szempont?

Az egyetlen dolog, amit igazán sajnálnék, ha megszűnne a közszolgálati tévé, az épp a Szempont. Más komoly oknyomozó műsor országosan sugárzott és ingyen elérhető csatornán nincs. Akár a Naplót nézem, akár a 21. századot vagy a Házon kívül-t, eléggé magukon viselik a kereskedelmi csatornák megkívánta jegyeket: hatásvadász eszközök, a Szemponthoz képest felületes feltárás, és az egy témra jutó időtartam sem elég.

Vajon miért pont ez a műsor szűnik meg? Milyen prioritások mentén született ez a döntés? Talán drága volt a műsor? Vagy nem volt jó a szakmai színvonala a vezetés (vagy mások) szerint? Vagy túl messzire mentek? Ha van közszolgálat ezen a jobb sorsa érdemes csatornán, akkor ez az volt.

Számos hülyeségre, pazarlásra, kivagyiságra és egyéb finomságra irányították rá a figyelmet, de mellette ott voltak a pozitív példák is, amelyek működő(!) megoldásokat mutattak be adott problémákra. Bevonták a nézőket is a műsorba az élő cseten át, ami egy közéleti, félig politikai műsor esetében azért ingoványos terület tud lenni.

Hiányozni fog, ahogy Baló is. Hacsak nem veszi át egy másik csatorna. A döntéshozó meg szégyellje el magát!

 

Szólj hozzá!

Címkék: mtv szempont


A bejegyzés trackback címe:

https://cinca.blog.hu/api/trackback/id/tr441589443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása