Cinca

Néha gondolkodom. Tedd te is azt! És ha lehet, kerüljük a személyeskedő kommenteket: unalmasak, feleslegesek, zavaróak.

2017.12.08. 11:24 bonebear

Demokratikus vitakultúra, konyec

Ez a kis színes megvan? http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/12/07/leci_ne_permetezovel_fesd_le_a_jobbik-plakatot_mert_annak_ez_lesz_a_vege/

Maga a kép sok kommentárt nem igényelne, ...vagy mégis? Álljunk csak meg egy pár szóra emberek! Mégis hol élünk? Egy demokratikus európai országban, vagy egy méretes óvodában? Most már ez a normális, hogy a nekünk nem tetsző véleményt lefújjuk? Legközelebb majd talán lefújjuk a vélemény közlőjét is valami kellemes vegyülettel?

Úgy fest, hogy a rendőrség alapvető hibát vétett, amikor az első plakátrongálót pártszínezettől függetlenül "futni hagyta". Már azon sem kéne ilyen nagyvonalúan túllendülni, hogy valaki ezeket a plakáthelyeket tulajdonolja, másvalaki használja, és még másvalaki fizet azért, hogy ott legyen a tartalma, tehát nem látni bele a rongálást a rongálásba egészen agyament logika. Értem én, hogy ez is egy szabad "véleménynyilvánítási" forma, de mintha azt mondaná valami alaptörvény- vagy alkotmányféle, hogy a szabadságnak is van határa, mondjuk ahol egy másik szabadságjogba beleütközik. Szóval ez nem rend és nincs rendben kedves rend-őrök.

Azon meg főleg nem kéne vállat vonogatva továbbhaladni, hogy ebből nem lesz érdemi vita vagy gondolkodás így a választások felé közeledve: hogy gondolkodás nélkül lefestegetjük, letépkedjük egymás plakátját. Persze ha épp ez a cél, hogy ne legyen érdemi vita, akkor mindent értek. Meghívnak valamelyik tévébe vitázni és kihagyom? Számonkérnének, és elmúltnyolcév? (Mellesleg tényleg elmúlt nyolc év...) Ellenvéleményed van a közösségi hálón és kirúgnak vagy fel sem vesznek?

Így is lehet, csak én abból nem kérnék megint, és többeknek javasolnám, hogy ők se kérjenek belőle. Lehet, hogy bizonyos pártok nyugatról kapnak kampánytippeket, mások viszont a jelek szerint keletről. Van egy olyan ország, amely ha betette valahova a lábát, akkor mindig letett valamit az asztalra. Igaz, ez többnyire a csizma volt. Na ez a láb már az ajtórésben van, a huzat meg már a fejekben. Hideg van, várom a tavaszt.

komment

Címkék: kampány politika plakát


A bejegyzés trackback címe:

https://cinca.blog.hu/api/trackback/id/tr7913453713
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása